'Ik ga mijn rijbewijs halen zodat ik Veltman naar de Ajax-training kan rijden'

'Ik ga mijn rijbewijs halen zodat ik Veltman naar de Ajax-training kan rijden'

28-04-2018 20:32
28

Maximilian Wöber leeft mee met Joël Veltman. De aanvoerder van Ajax raakte tegen VVV-Venlo zwaargeblesseerd en moet zes tot negen maanden rust houden vanwege een kruisbandblessure. Wöber vindt het vooral zuur voor Veltman, omdat een transfer nu van de baan lijkt.

"Het is altijd vervelend als dat gebeurt. Zeker voor Joël. Ik denk dat dit het moment is om een grote carrièrestap te zetten", zegt Wöber bij Ajax Inside. "Voor ons als team is het natuurlijk altijd vervelend om je aanvoerder kwijt te raken. Het hele team zal Joël steunen. Ik hoop snel mijn rijbewijs te halen zodat ik hem elke dag naar de training kan rijden."

Veltman is niet de enige speler die in de lappenmand zit. "Maar Joël zal sterker terugkomen. Net als Cerny en Sinkgraven. Zij werken elke dag hard en zijn mentaal sterk genoeg om terug te komen."

Opvallend genoeg heeft Ajax dit seizoen veel te maken met blessuregevallen. "Het is vreemd, want we spelen minder wedstrijden dan vorig seizoen en hebben nu al zoveel blessures. Ik en Sinkgraven met de binnenste kruisband. Dolberg en Viergever met een enkelblessure. En ook Frenkie de Jong heeft een enkelblessure."