'Assistent-managers van Liverpool en Man United in beeld om Wenger op te volgen'

'Assistent-managers van Liverpool en Man United in beeld om Wenger op te volgen'

01-05-2018 13:53
11

In Bosnië en Engeland duiken dinsdag opmerkelijke geruchten op over de mogelijke opvolging van Arsène Wenger bij Arsenal. Zeljko Buvac en Rui Faria, assistent-managers van respectievelijk Liverpool en Manchester United, zijn in beeld. 

De laatste dagen is er veel commotie ontstaan rond Buvac, die al zeventien jaar de trouwe kompaan is van Jürgen Klopp. Het Bosnische medium Pravda BL, dat in het verleden eerder primeurs had over Buvac en Klopp, meldt nu dat Bosniër een serieuze kandidaat is om manager van Arsenal te worden.

Dat zou zéér verrassend zijn, aangezien Buvac in 2001 voor de laatste  keer op eigen benen stond als trainer. Daarna werd hij de rechterhand van Klopp bij FSV Mainz, Borussia Dortmund en - sinds 2015 - Liverpool. Mogelijk heeft de interesse vanuit Arsenal te maken met Sven Mislintat. Hij was jarenlang hoofdscout in Dortmund. Tegenwoordig trekt hij in Noord-Londen aan de touwtjes. 

Rui Faria
Een ander gerucht is minstens zo verrassend. Ook Rui Faria staat naar verluidt op het lijstje van The Gunners. De Portugees behoort sinds jaar en dag tot de vaste technische staf van José Mourinho. Faria werkte zich van fysiektrainer op tot een gewaard coach en vaste luitenant van The Special One.