Ten Hag wijzigt elftal: Spelers die het verdienen over het hele seizoen gezien

Ten Hag wijzigt elftal: "Spelers die het verdienen over het hele seizoen gezien"

03-05-2018 21:58
76

Kasper Dolberg mag zich opmaken voor een terugkeer in het basiselftal van Ajax. Trainer Erik ten Hag verklapt dat de jonge Deen zeer waarschijnlijk in de basis begint wanneer Ajax het zondag opneemt tegen Excelsior. 

Maandenlang was Dolberg afwezig door blessureleed. De afgelopen weken kon hij al een aantal keer invallen en zondag is de spits weer helemaal terug. "Hij kan rekenen op een basisplaats, zeker nu we de tweede plaats hebben veiliggesteld", blikt Ten Hag bij Ajax TV vooruit op het treffen met Excelsior.

"Hij heeft al een aantal weken meegetraind, maar hij is nog niet helemaal wedstrijdfit. Normaal zou hij bij Jong Ajax ritme op kunnen doen, maar dat is nu niet meer mogelijk. De laatste weken heeft hij steeds meer speeltijd gekregen. Dat heeft hij nodig, dat is de weg om de laatste stap te zetten. Het is heel aannemelijk dat hij zondag gaat starten."

Zondag gaat Ajax op bezoek bij Excelsior in de laatste speelronde van het seizoen (14.30 uur aftrap). Omdat de Amsterdammers nergens meer om strijden, lijkt het logisch dat jonge talenten zich mogen bewijzen. Ten Hag: "Kansen krijg je niet, die moet je verdienen. Dat moet het klimaat zijn waarin we ons begeven. Daar zullen we zeker over gaan nadenken. Spelers die het verdienen over het hele seizoen gezien zullen we zeker in acht nemen."