KNVB gunt Van Boekel exotisch tripje: Ik hoop dat ze Engels spreken

KNVB gunt Van Boekel exotisch tripje: "Ik hoop dat ze Engels spreken"

Gepubliceerd: vrijdag 4 mei 2018 om 11:42vr 04-05-2018 om 11:42

Pol van Boekel zal tijdens de laatste Eredivisie-speelronde van het seizoen niet op de Nederlandse velden te bewonderen zijn. De 42-jarige scheidsrechter uit Limburg is door de Chinese voetbalbond uitgenodigd om de topper tussen Shanghai SIPG en Beijing Goang in goede banen te leiden.

"Ik ben heel blij dat de KNVB toestemming heeft gegeven om deze wedstrijd te mogen fluiten", vertelt Van Boekel aan de website van de voetbalbond. "Een eindtoernooi zal ik nooit halen en dan is dit natuurlijk fantastisch om mee te maken. Ik ben nog nooit in China geweest." De leidsman zal samenwerken met twee Chinese assistenten. "Ik hoop dat ze Engels spreken. Want mijn Chinees gaat niet verder dan ni hao (hallo, red.). Zo niet, dan komen we er ook wel uit. Scheidsrechterstaal is net als voetbaltaal universeel."

Van Boekel heeft zijn exotische tripje te danken aan Mike van der Roest, die namens de KNVB werkzaam is als projectleider op het gebied van videoarbitrage. "Op een congres over de VAR in Engeland hoorde hij van zijn Chinese collega dat zij Europese scheidsrechters zoeken die ervaring hebben met de VAR voor wedstrijden in de Super League."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws