'Dubbeldeal tussen AZ en Utrecht in de maak: back en middenvelder ruilen van plek'

'Dubbeldeal tussen AZ en Utrecht in de maak: back en middenvelder ruilen van plek'

05-05-2018 22:10
56

Een dubbele transfer tussen AZ en FC Utrecht is in de maak. De Alkmaarders hebben hun zinnen gezet op Giovanni Troupée en willen Joris van Overeem betrekken in de deal. Voetbal International meldt dat zaterdagavond. 

Troupée (20) brak vorig seizoen door in stadion Galgenwaard. Deze jaargang zat de vleugelverdediger veel op de bank. Hij kwam onder Erik ten Hag en diens opvolger Jean-Paul de Jong tot slechts vijf basisplaatsen in de Eredivisie. Het contract van Troupée bij Utrecht loopt door tot medio 2021. 

De kans is groot dat de vleugelverdediger in de zomer de overstap maakt naar Alkmaar, weet VIAZ heeft concrete belangstelling. Als onderdeel van de transfer moet Van Overeem naar Utrecht verkassen. De 23-jarige middenvelder speelde dit seizoen een bijrol bij de verliezend bekerfinalist. Utrecht staat er blijkbaar voor open om Van Overeem in de deal te betrekken als ruilmiddel. 

Met de mogelijke komst van Troupée naar het AFAS Stadion speelt AZ mogelijk in op een vertrek van Jonas Svensson. De Zweedse back verkeert al maanden in uitstekende vorm.