PEC-voorzitter aangepakt: 'Hoe haal je het in je hoofd? Hij valt de hele club aan'

PEC-voorzitter aangepakt: 'Hoe haal je het in je hoofd? Hij valt de hele club aan'

07-05-2018 07:30
23

PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser wekte zondag volop verbazing met zijn kritische tweet over de 6-0 nederlaag bij AZ. Aan tafel bij Studio Voetbal is er weinig begrip voor de actie.

PEC was de verrassing van de eerste seizoenshelft, maar sloot een teleurstellende tweede seizoenshelft af met de zeperd in Alkmaar. Visser kondigde direct na afloop 'een serieuze analyse van de technische staf' aan. "Hoe haal je het in je hoofd?", vraagt NOS-commentator Vermeulen zich af. "Dit slaat nergens op", zegt Kees Jansma. "Heeft hij met de Kerst ook een tweet gestuurd om de technische staf een pluim te geven? Hij valt nu de hele club aan, behalve zichzelf."

"Ik zou me drukker maken om de selectie voor komend seizoen", vult oud-international Pierre van Hooijdonk aan. "Er dreigt een leegloop. Dit is zo'n slecht signaal naar de achterban. Supporters zijn al opportunistisch en dan gaat de voorzitter hetzelfde doen." PEC besloot het seizoen op plek negen en liep daardoor de play-offs om Europees voetbal mis.