Groot nieuws uit Marokko: zeven Eredivisie-bekenden maken kans op WK

Groot nieuws uit Marokko: zeven Eredivisie-bekenden maken kans op WK

07-05-2018 15:42
55

De voorselectie van Marokko voor het WK in Rusland is bekend. Bondscoach Hervé Renard heeft 35 spelers geselecteerd, waarvan zeven met een Nederlandse achtergrond.

Dat maakt de Marokkaanse voetbalbond maandag bekend. Het gaat om Hakim Ziyech (Ajax), Karim El Ahmadi, Soufyan Amrabat (beiden Feyenoord), Yassin Ayoub, Zakaria Labyad (beiden FC Utrecht), Nordin Amrabat (Leganes) en Mbark Boussoufa (Al Jazira).

Een opvallende afwezige is Mimoun Mahi (FC Groningen). Hij was er in november bij toen Marokko zich voor het eerst in twintig jaar plaatste voor het WK, maar ontbreekt in de voorselectie. Ook onder meer Nasser El Khayati (ADO Den Haag), Khalid Karami (Excelsior) en Youness Mokhtar (PEC Zwolle) hebben geen bericht gekregen.

Renard heeft in totaal 35 potentiele WK-gangers geselecteerd. De lijst verschilt niet tot nauwelijks van de namen waar de Franse bondscoach tijdens de afgelopen interlandperiode een beroep op deed. Een van de weinige verrassingen is de aanwezigheid van Nabil El Zhar in deze voorselectie.