VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsbuiten

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsbuiten

13-05-2018 12:00
36

De Eredivisie zit erop en dus is het weer de hoogste tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. Dat doen we met hulp van onze bezoekers.

De komende periode krijgen jullie per positie/linie de kans te stemmen op de door ons genomineerde kandidaten. De speler met de meeste stemmen in de onderstaande poll krijgt een plekje in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. De vijf genomineerden voor de positie van rechtsbuiten zijn:

Alireza Jahanbakhsh (AZ)
Smaakmaker, uitblinker, vedette: op Jahanbakhsh kun je heel veel stempels zetten. De Iraniër is vooral de beste speler van AZ en topscorer van de Eredivisie. Met 21 doelpunten en twaalf assists was hij betrokken bij in totaal 33 doelpunten. Conclusie: Jahanbakhsh draaide een absoluut topseizoen. Nu lonkt een mooie club in het buitenland.

David Neres (Ajax)
Van de MVP van AZ naar de MVP van Ajax: Neres was dit seizoen goed voor veertien doelpunten en twaalf assists. In zijn eerste volledige Eredivisie-jaar gaf de Braziliaan zijn visitekaartje af, iets wat Borussia Dortmund ook niet is ontgaan. De Duitse club heeft naar verluidt dertig miljoen euro voor hem over.

Steven Berghuis (Feyenoord)
De concurrentie voor een plek als rechtsbuiten in het Elftal van het Jaar is stevig, want ook Berghuis was in bloedvorm. De 26-jarige aanvaller scoorde liefst achttien keer. Dat presteerde hij nog nooit in zijn carrière. Daarnaast was Berghuis twaalf keer de aangever bij een Feyenoord-goal. Niet voor niets werd Berghuis uitgeroepen tot Legioen Speler van het Seizoen.

Younes Namli (PEC Zwolle)
De prestaties van Namli liepen dit seizoen parallel aan die van PEC Zwolle: een geweldige eerste seizoenshelft, een dramatische tweede. Enige verschil is dat Namli na de winterstop soms nog wel iets leuks liet zien. Bij sc Heerenveen zullen ze zich afvragen waarom ze de Deense Marokkaan vorig seizoen transfervrij hebben laten gaan.

Brandley Kuwas (Heracles Almelo)
Het enige verwijt dat je Kuwas dit seizoen zou kunnen maken, is dit hij te weinig scoort (vijf doelpunten). Met dertien assists is de Heracles-aanvaller na Hakim Ziyech echter de assistkoning van de Eredivisie. Het kan bijna niet anders dan dat Kuwas in de zomer wordt opgepikt door een (sub)topper in de Eredivisie of een buitenlandse club.

Wie is volgens jou de beste rechtsbuiten van dit Eredivisie-seizoen? Laat je stem horen in de poll!

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: controleur

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: centrale verdedigers

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: keeper