Update: 'Ajax vervroegt bekendmaking Labyad-deal door uitgelekte keuring'

Update: 'Ajax vervroegt bekendmaking Labyad-deal door uitgelekte keuring'

14-05-2018 15:25
80

De officiële presentatie van Zakaria Labyad bij Ajax laat niet lang meer op zich wachten. De Telegraaf meldt dat de aanvaller van FC Utrecht maandag het tweede deel van zijn medische keuring heeft doorstaan. 

Een week geleden werd Labyad ook al getest in het AMC. De dribbelaar bezocht bovendien sportcomplex De Toekomst, al ontkende hij dat zelf enkele dagen later met klem. 

Labyad, Utrecht en Ajax willen waarschijnlijk (nog) niets over de aanstaande transfer kwijt, omdat de Domstedelingen nog in de race zijn voor een Europees ticket. Ná de play-offs komt er witte rook uit de Johan Cruijff Arena, weet De Telegraaf. Zondag staat de return tussen Utrecht en Vitesse op het programma.

Naar verluidt betaalt Ajax zo'n zeven miljoen euro aan Utrecht voor Labyad. De voormalig speler van PSV en Sporting Portugal tekent voor vier jaar in Amsterdam. 

Update 15.25: De transfer van Zakaria Labyad naar Ajax wordt waarschijnlijk maandag al bevestigd. Dat meldt De Telegraaf op basis van bronnen binnen Ajax. Het was de bedoeling dat Ajax de deal ná de play-offs van FC Utrecht bekend zou maken, maar door uitlekken van de medische keuring zijn de plannen gewijzigd.