Sparta met bijna gehalveerde begroting richting Jupiler League: Niet goed gedaan

Sparta met bijna gehalveerde begroting richting Jupiler League: "Niet goed gedaan"

21-05-2018 16:23
64

Sparta moet een flinke jas uitdoen na de degradatie van zondagmiddag. De Kasteelclub gaat met een bijna gehalveerde begroting de Jupiler League in, laat algemeen directeur Manfred Laros weten aan RTV Rijnmond.

De Rotterdammers hadden het afgelopen seizoen elf miljoen te besteden, maar moeten hun begroting terugschroeven naar zes miljoen. "Er moet wat bij het personeel gebeuren, maar we kijken ook naar de andere kosten die de Eredivisie met zich meebrengen. Als ik kijk naar het stadion en de mensen die hier werken, dan is het in vergelijking met andere clubs zeer minimaal", houdt Laros de moed erin.

De algemeen directeur mag direct proberen om hoofdsponsor Centric te overtuigen van een langere samenwerking. "We zullen in overleg gaan met Centric. Het is nog allemaal vrij vers. Ik ga ervan uit dat ze bij de club blijven, maar de gesprekken moeten nog gevoerd worden." Mogelijk gaan er ook in het bestuur koppen rollen, al wilde Laros nog niet op de zaken vooruitlopen. "Je kijkt kritisch naar de spelers die zijn gehaald: niet alleen in de winterstop, maar ook in de zomer. Dan concluderen we met elkaar dat we het in de zomer niet goed hebben gedaan."

No Poll