Utrecht-spelers 'heel verbaasd' over 'lekken': Omdat je wat uit te leggen hebt

Utrecht-spelers 'heel verbaasd' over 'lekken': "Omdat je wat uit te leggen hebt"

25-05-2018 23:02
17

Na het vertrek van Erik ten Hag naar Ajax spraken enkele spelers van FC Utrecht hun twijfels uit over assistent-trainer Jean-Paul de Jong. Aanvoerder Willem Janssen is verbaasd dat dat doodleuk terug te lezen was in de media.

"Dat is altijd lastig, vooral omdat je wat uit te leggen hebt", zegt Janssen tegen FOX Sports. "Je wordt er de eerste paar dagen mee geconfronteerd. Dat heb je liever niet, maar ik loop al langer mee en dat is vrij normaal. Als de assistent het overneemt van de hoofdtrainer komen er altijd vragen. Dat hebben we als groep, staf en directie goed gedaan. In de tweede seizoenshelft bleek dat er van een onderlinge ruis geen sprake was."

Het verhaal dat enkele spelers niet achter de keuze voor De Jong als hoofdtrainer stonden, stond vrij gedetailleerd in de kranten. Janssen: "Daar was ik heel verbaasd over, maar ook andere jongens. Frans (grootaandeelhouder Van Seumeren, red.) heeft later zelf ook zijn verhaal gedaan over wat er zich heeft afgespeeld en als je dat dan terugleest in de kranten, ben je daar wel heel verbaasd over."

"Dat is niet fraai en voelt heel slecht, vooral ook voor Jean-Paul. Gelukkig konden we het vrij snel achter ons laten en zijn we op een goede manier aan de slag gegaan."