Na Gerrard begint ook Chelsea-icoon aan trainerscarrière: contract in Championship

Na Gerrard begint ook Chelsea-icoon aan trainerscarrière: contract in Championship

31-05-2018 10:33
18

Frank Lampard heeft zijn eerste klus als manager te pakken. Het Chelsea-icoon gaat aan de slag bij Championship-club Derby County, waar hij een contract voor drie jaar heeft getekend.

"Hoewel ik voor het eerst trainer ben, heb ik in het verleden met de beste coaches gewerkt en ben ik overtuigd van de kwaliteiten van zowel mezelf als die van de ploeg en het bestuur. Het wordt niet makkelijk, maar ik kijk echt uit naar deze uitdaging", laat Lampard weten op de clubsite. De 106-voudig international van Engeland zette in februari 2017 een punt achter zijn loopbaan.

Lampard speelde voor West Ham United, Manchester City en New York City FC. De voormalige middenvelder beleefde zijn grootste successen met The Blues, waar hij van 2001 tot en met 2013 actief was. Hij werd onder meer drie keer landskampioen met de club en speelde de Champions League-finales van 2008 en 2012. Die laatste werd ten koste van Bayern München gewonnen.

Derby County eindigde afgelopen seizoen als zesde op het tweede niveau van Engeland. In de play-offs was Fulham vervolgens een maatje te groot. "We willen voortborduren op de zesde plaats van afgelopen jaar. Tegelijkertijd willen we een aantal uitstekende jeugdspelers laten doorbreken op Pride Park", stelt Lampard.

Lampard is na Steven Gerrard de tweede oud-middenvelder van Engeland die in korte tijd zijn trainerscarrière begint. De clubicoon van Liverpool tekende bij Rangers FC.