België en Ronaldo-loos Portugal overtuigen niet; drama dreigt voor Kompany

België en Ronaldo-loos Portugal overtuigen niet; drama dreigt voor Kompany

02-06-2018 22:48
28

Een zéér matige oefeninterland tussen WK-gangers België en Portugal is zaterdagavond geëindigd zoals-ie begon: 0-0. Beide landen bakten er weinig van in Brussel. Dieptepunt van de avond was de blessure van Vincent Kompany. Hij dreigt opnieuw een eindtoernooi te missen. 

Voor aanvang van het duel ging alle aandacht uit naar Jan Vertonghen. De verdediger van Tottenham Hotspur speelde zijn 100e interland. Vertonghen werd daarmee de eerste international ooit die deze mijlpaal neerzet in de nationale ploeg. Bij Portugal ontbrak Cristiano Ronaldo. De absolute vedette van het land geniet nog even van wat rust. 

Onder impuls van een sterke Eden Hazard begonnen de Belgen goed aan de match. Veel doelgevaar leverde dat echter niet op. Na 25 minuten kantelde de partij. Portugal nam het heft in handen en creëerde de gevaarlijkste kansen. Thibaut Courtois greep een paar keer goed in. Voor de grote afwezige, Radja Nainggolan, was er de nodige steun van het publiek. 

In de tweede helft ging Roberto Martinez, bondscoach van de Rode Duivels, volop experimenteren. Hij voerde diverse wissels door en bracht onder meer Nacer Chadli en Christian Benteke in de ploeg. In de 53e minuut sloeg het noodlot toe voor Kompany. Hij raakte geblesseerd aan zijn hamstring

Kort na dat vervelende moment kreeg Vertonghen de kans om zijn 100e interland te bekronen met een goal. Hij vondt de goalie van Portugal echter op zijn weg. Het bleef dan ook bij 0-0 in het Koning Boudewijnstadion.

België speelt komende woensdag nog een oefenwedstrijd tegen Egypte. Portugal neemt het een dag later op tegen Algerije.