Perez over 'ongeïnteresseerde' Ajacied: 'Gevoel dat hij er te weinig voor doet'

Perez over 'ongeïnteresseerde' Ajacied: 'Gevoel dat hij er te weinig voor doet'

06-06-2018 14:47
44

Kenneth Perez vraagt zich hardop af of Kasper Dolberg 'wel genoeg doet' om te slagen in de absolute top. Hij stelt dat zijn landgenoot soms 'ongeïnteresseerd' overkomt en niet 'eager' genoeg is. 

"Hij heeft natuurlijk een rampseizoen achter de rug, met blessures en de concurrentiestrijd met Klaas-Jan Huntelaar", vertelt Perez in Voetbal International. "Hij zal het niet hardop zeggen, maar het was niet voordelig voor hem dat Huntelaar erbij kwam."

'Voor sommige spelers geeft een concurrent extra kracht, maar voor veel spelers, vooral jonge talenten, kan een concurrent op een bepaalde manier funest zijn", vervolgt de analist van FOX Sports. "Ze zien het als een bedreiging, het vertrouwen ebt weg, want bij een mindere wedstrijd wordt al gevreesd."

Niet eager
"In het geval van Dolberg heb je dan ook met een bijzonder karakter te maken", stelt Perez. "Hij vertoont nauwelijks emoties, waardoor het ongeïnteresseerd over kan komen. Maar dat is hij zeker niet."

"Wel heb ik soms het gevoel dat hij er te weinig voor doet. Zijn valkuil is dat hij niet eager genoeg is. Eigenlijk wat Viktor Fischer te veel heeft, heeft Dolberg te weinig."