Buijs gelinkt aan Eredivisie-terugkeer: Ik zal voor hem door het vuur gaan

Buijs gelinkt aan Eredivisie-terugkeer: "Ik zal voor hem door het vuur gaan"

15-06-2018 13:39
24

Jordy Buijs keert mogelijk terug naar de Eredivisie. FC Groningen, dat deze week werd geopperd, is volgens de 29-jarige verdediger geen gekke suggestie.

Groningen is voor volgend seizoen op zoek naar een centrale verdediger en Buijs staat open voor een Eredivisie-rentree. Hij is transfervrij na zijn vertrek bij Sydney FC. Daar komt bij dat Danny Buijs, de nieuwe trainer van Groningen, een goede bekende is. "Hij is een goede vriend van me", laat Buijs weten aan ELF Voetbal Magazine.

"Hij is, ook al zegt het internet van wel, niet mijn broer. Hem ken ik al van kleins af aan. Hij bracht mij altijd thuis van training toen ik nog geen rijbewijs had. Zaten altijd samen in de vervoersbus naar Feyenoord. Dat contact is eigenlijk nooit weggegaan."

Het lijkt een simpele optelsom: Buijs naar Groningen. "Ik kan niet zeggen of ik met FC Groningen gesproken heb of in gesprek ben", antwoordt hij resoluut. Buijs zou wel onder zijn vriend kunnen spelen. "Toen ik bij het eerste van Feyenoord aansloot heeft hij mij enorm geholpen. Ik ben niet iemand die zoiets vergeet. Sterker nog, ik zal voor Danny door het vuur gaan."