Officieel: Inter bevestigt transfer Nainggolan: 24 miljoen plus twee spelers

Officieel: Inter bevestigt transfer Nainggolan: 24 miljoen plus twee spelers

26-06-2018 12:17
10

Radja Nainggolan is officieel speler van Inter. De middenvelder heeft er een contract getekend tot de zomer van 2022. 

De transfer van Nainggolan hing al een tijdje in de lucht. Hij gaf publiekelijk aan dat AS Roma niet meer met hem verder wilde. Technisch directeur Monchi wil een andere weg inslaan en heeft daarom een dure uitgaande transfer nodig. 

De dertigjarige middenvelder komt bij Inter zijn ex-coach Luciano Spalletti opnieuw tegen. AS Roma rouwt niet om het vertrek van de Belgisch international, want zijn vervanger staat al klaar. Javier Pastore moet Nainggolan doen vergeten op het middenveld. Pastore arriveerde dinsdag in Rome voor de medische keuring en zou voor zo'n twintig miljoen euro overkomen van Paris Saint-Germain.

Als onderdeel van de Nainggolan-deal bewandelen Davide Santon en Nicolò Zaniolo de omgekeerde weg. "AS Roma is verheugd te kunnen vermelden dat verdediger Davide Santon defintief heeft vastgelegd", aldus de club op het digitale huis. "Santon komt over van Inter voor 9,5 miljoen euro. Hij heeft een vierjarig contract getekend tot 30 juni 2022." Ook de overstap van Zaniolo is bevestigd. De jonge aanvallende middenvelder kost de club 4,5 miljoen euro en heeft een contract getekend tot 30 juni 2023. Inter heeft een doorverkooppercentage van 15% bedongen.

Alles bij elkaar betaalt Roma 24 miljoen euro aan Inter en daarbij verkoopt het Santon (9,5 miljoen) en Zaniolo (4,5 miljoen euro). Daarmee betaalt Inter eigenlijk 38 miljoen euro voor de transfer van Nainggolan.