Van Marwijk na WK-uitschakeling: 'Nog helemaal niet met PSV gesproken'

Van Marwijk na WK-uitschakeling: 'Nog helemaal niet met PSV gesproken'

26-06-2018 20:13
11

Bert van Marwijk neemt zijn tijd om de uitschakeling van Australië op het WK te verwerken. De bondscoach maakt daarna pas bekend of hij schoonzoon Mark van Bommel volgt naar PSV.

"We zitten hier nog op het WK. Ik ga daar niets over zeggen. Ik heb nog helemaal niet met PSV gesproken", laat Van Marwijk weten voor de camera van de NOS. Het toernooi voor Australië zit er op na een 0-2 nederlaag tegen Peru. "We hebben er alles aan gedaan, vandaag ook weer. We hebben goed gespeeld en kansen gecreëerd, maar komen moeilijk tot scoren."

Australië was alleen via twee strafschoppen van Mile Jedinak trefzeker. "Dat zegt inderdaad genoeg. Maar we krijgen wel kansen. Vandaag hadden wij veertien schoten op doel, zij drie", aldus Van Marwijk, die een pluim uitdeelt aan zijn spelers. "We hebben drie keer heel stabiel gespeeld. Ik vond dat we vandaag ook een stuk beter dan de tegenstander waren, maar we kunnen het verschil niet uitdrukken in doelpunten. Daar missen we zeker op dit niveau echt de kwaliteit voor."

Het frustreert Van Marwijk dat in aanloop naar de openingstreffer van Peru niet gefloten werd voor buitenspel. "Ik had heel graag gewonnen en dat had er ook dik ingezeten. Er wordt ook gewoon met twee maten gemeten. Ik zie nu dat de eerste goal van hun buitenspel is. Dat is een situatie die we niet meer kunnen corrigeren, er werd zelfs gevlagd."