Veldwijk: 'De trainer trok zijn hand terug en zei: jou geef ik geen hand'

Veldwijk: 'De trainer trok zijn hand terug en zei: jou geef ik geen hand'

27-06-2018 07:48
34

Lars Veldwijk gaat voor een nieuwe kans bij Sparta, nadat hij het Noordlease Stadion van FC Groningen met pek en veren moest verlaten. De 26-jarige spits had een vertroebelde relatie met trainer Ernest Faber, die inmiddels ook is vertrokken.

Waarom het niet boterde, weet Veldwijk nog steeds niet. "Er is niks gebeurd. Misschien werd alle aandacht rondom Monica en mij hem wel te veel", doelt hij in gesprek met Voetbal International op zijn vloggende vriendin, Monica Geuze. De bom barstte in het thuisduel met ADO Den Haag. Op die dag zou hij geweigerd hebben om in te vallen. "Dat is niet waar. In de rust kwam de trainer naar me toe. Hij zei: 'Mimoun kan maar zestig minuten spelen, je komt er zo in'."

Veldwijk begon vervolgens aan een warming-up van veertig minuten. "In minuut 83 ben ik naar de bank gegaan. Ik legde de assistent uit dat ik er klaar voor was. De staf overlegde en besloot vervolgens iemand anders te brengen. Na afloop heb ik samen met mijn teamgenoten de fans bedankt. Op dat moment wist ik nog niet dat er een probleem was. Eenmaal in de kleedkamer heb ik iedereen een hand gegeven. Toen ik dat bij de trainer wilde doen, trok hij zijn hand terug. Hij zei: 'Jou geef ik geen hand'. Vervolgens vertelde hij de groep dat iemand had geweigerd in te vallen. Ik kon alleen maar lachen."

Veldwijk werd teruggezet naar de beloften, maar bleef de thuisduels bezoeken. "Dat waren mijn collega’s. Bovendien hoopte ik op een nieuwe kans. Faber ging weg en ik had een goed gesprek met de nieuwe trainer, Danny Buijs. Hij wilde graag met me verder. Uiteindelijk besloot de directie dat ik transfervrij mocht vertrekken. Ze wilden het seizoen met een schone lei beginnen."