België wint ook van Engeland en wacht 'moeilijke' weg naar de finale

28-06-2018 21:49
65

Ook in Groep G zijn de kaarten geschud. België heeft tegen Engeland zijn derde overwinning op rij geboekt en mag maandag als poulewinnaar spelen tegen Japan. De Engelsen spelen een dag later tegen Colombia.

Voorafgaand aan de confrontatie in Kaliningrad was het de grote vraag of beide teams, die vrijwel hun gehele opstelling hadden veranderd, er alles aan zouden doen om te winnen. De nummer twee van de groep zou een dag langer rust krijgen, in de 'makkelijke' helft van het toernooischema komen en minder reistijd hebben. In de eerste helft vlogen de vonken er niet bepaald vanaf. Michy Batshuayi was na gegrabbel van doelman Jordan Pickford nog het dichtst bij een goal, maar Gary Cahill haalde de bal net voor de lijn weg.

Direct na rust werd de wedstrijd echter opengebroken door Adnan Januzaj. De aanvaller van Real Sociedad kwam vanaf rechts naar binnen en krulde op schitterende wijze zijn eerste treffer namens de Rode Duivels binnen. Marcus Rashford kreeg na ruim een uur vrije doortocht richting de goal van Thibaut Courtois, maar miste de uitgelezen kans op de 1-1. Gescoord werd er in het vervolg van de wedstrijd niet meer, mede doordat Pickford een venijnige inzet van Dries Mertens onschadelijk maakte én een rommelige scrimmage in blessuretijd 'overleefde'.

Panama-Tunesië
Panama en Tunesië namen tegelijkertijd in Saransk afscheid van het WK. Panama leek op weg naar een sensatie: AA Gent-aanvaller José Rodriguez schoot na ruim een half uur spelen op doel en zijn inzet ging via Yassine Meriah binnen. Tunesië stelde in de tweede helft echter orde op zaken via Fakhreddine Ben Youssef en Wahbi Khazri en boekte zo de eerste WK-zege sinds 1978.