'Napoli wil bod uitbrengen van 40 miljoen na 'afscheidsbrief' van Real-aanvaller'

'Napoli wil bod uitbrengen van 40 miljoen na 'afscheidsbrief' van Real-aanvaller'

10-07-2018 07:50
5

Karim Benzema zou Real Madrid-teamgenoot Cristiano Ronaldo kunnen volgen naar de Serie A. De dertigjarige Fransman staat in de nadrukkelijke belangstelling van Napoli, meldt zowel Marca als La Gazzetta dello Sport.

Volgens de roze sportkrant willen de Napolitanen een bod uitbrengen van zo'n veertig miljoen euro. Trainer Carlo Ancelotti werkte in de Spaanse hoofdstad al met de aanvaller samen en moet hem warm zien te maken voor een overstap. Aan het huidige salaris van Benzema van acht miljoen euro per jaar, kan Napoli namelijk niet voldoen.

Marca denkt dat Napoli wel eens kan worden tegengewerkt door het feit dat Ronaldo waarschijnlijk vertrekt uit het Estadio Santiago Bernabéu. Het is de vraag of Real het vertrek van beide aanvallers kan en wil opvangen. Ancelotti bracht vorige week desondanks een bezoek aan zijn oude club om de huidige situatie te peilen.

Benzema gooide zelf olie op het vuur met een bericht op Twitter dat voor velen aandeed als een afscheidsbrief. 'Negen jaar geleden droeg ik voor het eerst het shirt van Real. Ik bedank de voorzitter, de hele club en alle spelers en coaches die ik onderweg ben tegengekomen. Het was een eer om het clublogo te verdedigen en ben eeuwig dankbaar', liet hij weten.