Ziyech toont waardering: 'Je merkt het meteen, de club heeft goed geanticipeerd'

Ziyech toont waardering: 'Je merkt het meteen, de club heeft goed geanticipeerd'

26-07-2018 06:55
68

Erik ten Hag is onder de indruk van het optreden van Hakim Ziyech in het duel met Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League. De Ajax-trainer hoopt dat de smaakmaker nóg een seizoen in Amsterdam blijft.

"Het was een weergaloze wedstrijd van Hakim", laat Ten Hag weten aan De Telegraaf. "Ik heb echt zitten genieten." Ook de supporters van Ajax juichten de 25-jarige middenvelder massaal toe. "Dat is weleens anders geweest…", stelt Ziyech met een brede glimlach.

"Ik ben pas dertien dagen in training. Na het WK heb ik twaalf dagen met vrienden vakantie kunnen houden. Het is vooral een kwestie van je hoofd leeg kunnen maken. Het fysieke van deze wedstrijd was niet het lastigste", vervolgt de Marokkaanse international, die vindt dat Ajax de score veel verder had moeten opvoeren dan 2-0.

"Maar we zijn op de goede weg. De entree van Dusan Tadic en Daley Blind was ook mooi", aldus Ziyech. "Je merkt het meteen als zulke spelers in het veld komen. Daley controleert, Dusan houdt de bal voorin vast. De club heeft goed geanticipeerd", toont hij zijn waardering.