AZ neemt afscheid van overbodige Van der Linden: linkspoot gaat Down Under

AZ neemt afscheid van overbodige Van der Linden: linkspoot gaat Down Under

27-07-2018 09:45
20

AZ neemt afscheid van Jop van der Linden (rechts op de foto). De linksbenige centrale verdediger verruilt de Alkmaarders voor het Australische Sydney FC, zo maakt de club vrijdagochtend bekend via de officiële kanalen.

De 28-jarige Apeldoorner kwam sinds 2015 over van Go Ahead Eagles, maar wist in Alkmaar nooit uit te groeien tot een vaste waarde. De vrijetrappenspecialist heeft dertig competitiewedstrijden in Alkmaarse dienst op zijn naam staan: vijftien namens de hoofdmacht en vijftien namens Jong AZ. Vorig seizoen werd Van der Linden verhuurd aan Willem II.

AZ laat via de clubsite weten dat het geen verdere mededelingen doet over de transfersom die het incasseert voor Van der Linden. De centrale verdediger had in Alkmaar nog een contract tot het einde van het seizoen. In Sydney komt hij twee spelers met een Eredivisie-verleden tegen: linksback Michael Zullo stond tussen 2010 en 2015 onder contract bij FC Utrecht en spelmaker Daniel De Silva heeft zestien competitiewedstrijden namens Roda JC op zijn cv staan.