NEC haalt 'vrij beperkte speler' terug: 'Ik heb hier altijd een goed gevoel gehad'

NEC haalt 'vrij beperkte speler' terug: 'Ik heb hier altijd een goed gevoel gehad'

05-08-2018 11:30
61

De achterban van NEC moet aankoop Rens van Eijden 'zeker niet zien als een soort verlosser'. De ervaren verdediger zegt dat in een interview met dagblad de Gelderlander. Deze week werd de dertigjarige Van Eijden gepresenteerd bij zijn oude club. NEC nam hem over van AZ. 

"Ik snap dat de druk hoog is bij NEC. Maar uiteindelijk ben ik in alle redelijkheid een vrij beperkte speler. Ik ben geen Messi of Ronaldo. Maar ik probeer NEC wel naar een hoger niveau te tillen", aldus de routinier.

Zijn terugkeer in Nijmegen voelt goed. "Ik heb altijd een goed gevoel gehad in Nijmegen. Ik heb hier zeven mooie jaren gehad. Ik had niet anders verwacht dan wat ik nu meemaak. Wat dat betreft niets nieuws."

Zijn transfer naar NEC is in zekere zin opmerkelijk. Ook vanuit de Eredivisie was er namelijk belangstelling. "Ik heb voor mezelf overwogen waar ik gelukkig van word. En zonder op namen van clubs in te gaan, denk ik dat ik dat bij NEC meer voor elkaar kan krijgen dan bij andere clubs."

Vrijdag werd Van Eijden door NEC definitief overgenomen van AZ. De stopper signeerde een driejarig contract bij zijn oude club. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s