Gullit kiest verrassende Premier League-kampioen: 'Spelen op de juiste manier'

Gullit kiest verrassende Premier League-kampioen: 'Spelen op de juiste manier'

09-08-2018 09:09
71

Ruud Gullit verwacht komend seizoen een spannende strijd om de Premier League-titel. Hij ziet titelverdediger Manchester City en Chelsea als kanshebbers, maar kiest Liverpool verrassend als favoriet.

"Manchester City zal opnieuw in de top meedoen, maar mijn keuze valt op Liverpool", laat Gullit weten in gesprek met de BBC. "Ze zijn kanshebbers vanwege de manier waarop ze spelen en hoe ze wedstrijden controleren, maar ze willen ook vermaken en aanvallen. Ze spelen op de juiste manier."

Van alle BBC-analisten was Gullit vorig jaar de enige die voorspelde dat Chelsea buiten de top-vier zou eindigen. Dit jaar geeft de Nederlander zijn oude werkgever meer kans, maar hij kent de geruchten rond sterspeler Eden Hazard. "Hazard wil grote titels winnen, niet slechts goed spelen en geld verdienen. Chelsea moet hem die mogelijkheid bieden. Als dat niet lukt, kun je het hem niet kwalijk nemen dat hij wil vertrekken."

Waar Gullit Liverpool als kampioen ziet en City en Chelsea op twee en drie zet, is Manchester United slechts zijn nummer vier. "United had vorig seizoen al de spelers om City uit te dagen, maar toen konden ze het niet. Gaan ze het nu dan wel redden? Je moet je afvragen waarom zo veel spelers onder hun niveau presteren."

Het Premier League-seizoen begint vrijdagavond met het duel tussen Manchester United en Leicester City. De transferdeadline in Engeland sluit donderdag om 18.00 uur.