Fans van oude Ajax-bekende misdragen zich: grensrechter geveld door bierblikje

Fans van oude Ajax-bekende misdragen zich: grensrechter geveld door bierblikje

10-08-2018 09:59
62

De Europa League-wedstrijd tussen het Oostenrijkse Sturm Graz en het Cypriotische AEK Larnaca heeft donderdagavond liefst twintig minuten stilgelegen. Aanhangers van de thuisploeg misdroegen zich en gooiden een blikje bier naar de Zweedse assistent-scheidsrechter Fredrik Klyver.

Deze ging direct gestrekt naar de grond en liep een hoofdwond op. Nadat de grensrechter op het veld werd verzorgd en een tulband kreeg aangemeten, dirigeerde arbiter Mohammed Al-Hakim de spelers en technische staf naar binnen. Na een onderbreking van veertig minuten werd het slotkwartier uitgespeeld, met de vierde official als vervanger van de onfortuinlijke Klyver. De Cyprioten stonden met 0-2 voor en in die stand kwam geen verandering.

Sportief directeur Günter Kreissl stond na afloop met zijn mond vol tanden. "De dader moet zo zwaar mogelijk bestraft worden. Dit levert onherstelbare imagoschade op voor ons", wordt hij geciteerd door BILD. Volgens de Duitse krant is de dader inmiddels geïdentificeerd op basis van videobeelden en aangehouden door de politie.

Sturm Graz werd in de tweede Champions League-voorronde uitgeschakeld door Ajax. De winnaar van het tweeluik met AEK Larnaca neemt het in de laatste Europa League-voorronde op tegen Feyenoord of AS Trencin.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s