Post en videoscheidsrechter loodsen VVV-Venlo langs Willem II in Tilburg

Post en videoscheidsrechter loodsen VVV-Venlo langs Willem II in Tilburg

11-08-2018 20:26
65

Willem II heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen verloren van VVV-Venlo. De Limburgers wonnen met 0-1 door een goal van aanvoerder Danny Post. Ook de eerste VAR-ingreep in de Eredivisie ooit zat de Tilburgers dwars.

VVV zag deze zomer drie steunpilaren vertrekken met Vito van Crooij, Clint Leemans en Lennart Thy, maar de bezoekers deden in de openingsfase weinig onder voor Willem II. Na 21 minuten kwam de ploeg van coach Maurice Steijn zelfs op voorsprong. Peter van Ooijen legde de bal breed op de instormende Danny Post, die fraai uithaalde en de bovenhoek vond: 0-1.

Zo'n twintig minuten voor tijd leek Willem II op gelijke hoogte te komen. Jordy Croux gaf de bal voor en doelman Lars Unnerstall ging onder zijn voorzet door. Sol profiteerde en werkte de bal bij de tweede paal binnen. Arbiter Rob Dieperink besloot echter de VAR te raadplegen, waarop videoscheidsrechter Kevin Blom constateerde dat de Spanjaard de bal met de arm binnenwerkte. Dieperink keurde het feestje daarop af en gaf Sol een gele kaart.

Willem II ging in de slotfase nog verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg niet wat het zocht. De ploeg van trainer Adrie Koster kent zo een valse start van het Eredivisie-seizoen.