Cillessen houdt gemoederen bezig: 'Hij had op meer krediet van Valverde gerekend'

Cillessen houdt gemoederen bezig: 'Hij had op meer krediet van Valverde gerekend'

14-08-2018 14:22
49

De kans is klein dat Jasper Cillessen in de laatste weken van de zomerse transferperiode nog gaat vertrekken bij FC Barcelona. Dat concludeert El Mundo Deportivo.

Cillessen (29) mocht zondag in de strijd om de Spaanse Supercup tegen Sevilla niét in de basis beginnen van Barça-trainer Ernesto Valverde. Daar was hij op z'n zachtst gezegd niet blij mee. Een vertrek uit Camp Nou ligt echter niet voor de hand, weet El Mundo Deportivo.

'Cillessen had op meer krediet van Valverde gerekend, nadat hij één van de belangrijkste spelers was in de Copa del Rey en voorbereiding', schrijft de Catalaanse sportkrant. 'Eigenlijk ging hij er al vanuit dat hij mocht keepen in de Supercup. Wat nu? De kans op een transfer lijkt klein.'

Cillessen heeft een ontsnappingsclausule van zestig miljoen euro in zijn contract staan, maar mag voor een slordige dertig miljoen weg. Het geïnteresseerde AS Roma koos uiteindelijk voor de goedkopere Robin Olsen. 'En omdat de Engelse transferwindow gesloten is, heeft Cillessen feitelijk geen opties meer', klinkt het.