FC Twente maakt rentree in Eerste Divisie: 'Korbach zei: en nu gaan we zuipen'

FC Twente maakt rentree in Eerste Divisie: 'Korbach zei: en nu gaan we zuipen'

Gepubliceerd: vrijdag 17 augustus 2018 om 11:02vr 17-08-2018 om 11:02

FC Twente speelt vrijdagavond voor het eerst sinds het seizoen 1983/1984 een Eerste Divisie-wedstrijd. Hoofdscout Evert Bleuming behoorde destijds tot de selectie en waarschuwt de huidige spelersgroep om vooral niet te makkelijk te denken over het nieuwe seizoen.

De Enschedeërs begonnen het seizoen met twee nederlagen, onder meer tegen rivaal Heracles Almelo, en één gelijkspel. "We waren nog maar net begonnen of het was al bijna weer crisis", haalt Bleuming herinneringen op in gesprek met TC/Tubantia. De oud-aanvaller denkt dat de speler van toen de Eerste Divisie onderschat hebben. "We hadden uitstekende spelers, maar mentaal hadden we de ommezwaai naar de eerste divisie nog niet gemaakt. Dat doen we wel even, dachten we."

Uiteindelijk promoveerden de Tukkers toch. Na de moeizame competitiestart wachtte de lastige uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. "Daar viel het kwartje. We wonnen dik en toen we terug waren bij Het Diekman sommeerde trainer Fritz Korbach ons naar het spelershome. Hij sloot de deur, gooide het steuteltje uit het raam en zei: en nu gaan we zuipen."

FC Twente opent vrijdagavond het Keuken Kampioen Divisie-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Sparta. De aftrap in de Grolsch Veste is om 20.00 uur.

Poll

Wat verwacht jij van de Eerste Divisie-kraker tussen FC Twente en Sparta?

(2781 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws