'Politiebonden trekken zich niets aan van verbod en voeren actie voor PSV - BATE'

'Politiebonden trekken zich niets aan van verbod en voeren actie voor PSV - BATE'

28-08-2018 11:59
73

De politiebonden gaan 'gewoon' actievoeren voor aanvang van de Champions League-return tussen PSV en BATE Borisov. Dat heeft politiebond ANPV-voorzitter Hans Schoones gezegd. 

De Eindhovense burgemeester John Jorritsma verbood de politie maandag om het verkeer woensdagavond op drie plekken rondom het stadion te vertragen. "Die actie gaat zonder meer door", stelt Schoones echter tegenover Eindhovens Dagblad. Dinsdag vindt opnieuw overleg plaats met Jorritsma. Mocht er dan geen overeenstemming worden bereikt, overwegen de politiebonden dinsdag nog een kort geding aan te spannen.

Volgens Schoones hebben de korpsleiding en de minister geen probleem met de actie. Hij begrijpt dan ook niet dat Jorritsma de actie verbiedt. Verder heeft hij zich gestoord aan het feit dat de burgemeester meldde dat de wedstrijd 'zeker doorgaat', omdat het volgens hem nooit de bedoeling zou zijn geweest om de Champions League-avond helemaal onmogelijk te maken.

De actie staat voor woensdagavond om 19.00 uur gepland. Op drie verschillende plekken zullen agenten auto's even stilzetten.