'Perez wil dak op Bernabeu voor 400 à 500 miljoen en moet collega's overtuigen'

'Perez wil dak op Bernabeu voor 400 à 500 miljoen en moet collega's overtuigen'

07-09-2018 18:13
61

Real Madrid-voorzitter Florentino Perez heeft wilde plannen, meldt het Spaanse AS vrijdagmiddag. De regerend Champions League-winnaar overweegt serieus om het Estadio Santiago Bernabeu te renoveren door een futuristisch dak bovenop de thuisbasis van De Koninklijke te plaatsen.

Naar verluidt moet deze verbouwing tussen de vierhonderd- en vijfhonderdmiljoen euro kosten. Perez heeft echter nog geen sponsoren bereid gevonden om de operatie te bekostigen, waardoor de club zelf moet zorgen voor de benodigde financieringen. Volgens AS heeft de voorzitter hiervoor eerst toestemming van de club nodig. De aandeelhouders van de club hebben inmiddels al hun fiat gegeven aan de plannen, maar de overige bestuursleden moeten zich nog over de kwestie buigen.

Perez moet zijn collega's nog overtuigen van zijn financieringsplannen. Hoeveel de voorzitter van plan is om te lenen voor de operatie, is nog niet duidelijk. Wanneer minstens tweederde van de stemgemachtigden de plannen van Perez steunt, kan de club gaan beginnen aan de verbouwing.