Balen bij FC Utrecht: 'Dat het gaat om een clubicoon, maakt het extra klote'

Balen bij FC Utrecht: 'Dat het gaat om een clubicoon, maakt het extra klote'

12-09-2018 18:45
27

Jordy Zuidam moest als directeur voetbalzaken van FC Utrecht de knoop doorhakken: Jean-Paul de Jong werd ontslagen en woensdag officieel vervangen door Dick Advocaat. Hij betreurt de onvermijdelijke breuk met clubicoon De Jong.

De Jong stond vanaf zijn eerste werkdag als hoofdtrainer onder druk in Utrecht. In samenspraak met Zuidam besloot hij in de zomer 'gewoon' door te gaan. "Toen konden we elkaar nog niet recht in de ogen aankijken dat we er écht alles aan gedaan hadden om te komen tot een honderd procent optimale werksituatie", legt Zuidam uit aan De Utrechtse Internet Courant.

Sinds de winterstop probeerden De Jong en Zuidam diverse dingen uit om de werksituatie in De Galgenwaard te verbeteren. "Die kans verdiende Jean-Paul, ook omdat het sportief gewoon goed ging. Zowel wij als club, als Jean-Paul zelf zagen in de zomer nog steeds mogelijkheden tot verbetering. Je moet alleen wel voorkomen dat je in een situatie terechtkomt waarin het kan gaan wringen."

Dat moment zat er volgens Zuidam aan te komen. "Dan moet je ook eerlijk zijn tegen elkaar. Dat het ons met elkaar niet gelukt is de werksituatie optimaal te maken, is natuurlijk jammer. Dat het gaat om een clubicoon die zich dag en nacht heeft ingezet voor de club, maakt het extra klote."

Lees ook: Advocaat en Utrecht mondeling akkoord: trainer maandag op het trainingsveld