Advocaat en Utrecht mondeling akkoord: trainer maandag op het trainingsveld

Advocaat en Utrecht mondeling akkoord: trainer maandag op het trainingsveld

Gepubliceerd: woensdag 12 september 2018 om 17:40wo 12-09-2018 om 17:40

Dick Advocaat wordt de nieuwe trainer van FC Utrecht en staat maandag voor het eerst op het trainingsveld. Dat heeft FC Utrecht officieel bevestigd.

De 70-jarige trainer is tot een mondeling akkoord gekomen met FC Utrecht. Als alle formaliteiten zijn afgerond, tekent hij maandag een contract tot het einde van dit seizoen bij de club uit de Domstad. Zeljko Petrovic komt mee als assistent-trainer.

Advocaat zal zondag nog niet op de bank zitten als FC Utrecht het opneemt tegen FC Emmen. De verwachting is dat Advocaat zich maandag voor het eerst zal melden op het trainingsveld. Zondag ligt de leiding in handen van interim-trainers Marinus Dijkhuizen, Rick Kruys en Jelle Goes (manager FC Utrecht-academie).

Voor Advocaat betekent het een terugkeer bij de club waar hij ooit al eens als speler actief was. De 70-jarige oefenmeester is in de Domstad de opvolger van clubicoon Jean-Paul de Jong, die in de winterstop van vorig seizoen het stokje overnam van de naar Ajax vertrokken Erik ten Hag. Onder leiding van De Jong eindigde Utrecht op de vijfde plek. 

Aan het begin van het nieuwe seizoen begon het al snel te rommelen bij FC Utrecht. De Jong kreeg een andere functie toegewezen en ging meer een rol als manager invullen. Na vier wedstrijden (waarin vijf punten werden behaald) besloot de club om De Jong te ontslaan wegens een gebrek aan vertrouwen van de spelersgroep. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws