Gehavend Vitesse wint via VAR-doelpunt en cadeautje Namli van PEC Zwolle

Gehavend Vitesse wint via VAR-doelpunt en cadeautje Namli van PEC Zwolle

16-09-2018 18:36
87

Een enigszins gehavend Vitesse heeft de uitwedstrijd bij PEC Zwolle omgezet in een overwinning. Beide treffers vielen voor rust. Vitesse klimt door de zege naar de zesde plek in de Eredivisie.

Bij de Arnhemmers waren Bryan Linssen (enkel), Alexander Büttner (hamstring) en Hilary Gong (knie) niet helemaal fit. Büttner en Linssen begonnen wel op de bank. Naast Gong ontbrak ook Charly Musonda in de wedstrijdselectie. De Chelsea-huurling is voor langere tijd uitgeschakeld. Bij de thuisploeg maakte de Italiaanse jeugdinternational Allesandro Tripaldelli zijn debuut als vervanger van Kenneth Paal, die kampte met een peesblessure.

Vitesse pakte binnen het half uur de voorsprong. Na een schot van Navarone Foor kopte Tim Matavz raak. In eerste instantie leek de goal te worden afgekeurd wegens buitenspel, maar door ingrijpen van de VAR werd de treffer alsnog goedgekeurd. Nog voor het rustsignaal liep Vitesse verder uit en opnieuw was Matavz de doelpuntenmaker. Een slordige terugspeelbal van Younes Namli stelde de spits in staat zijn tweede van de middag te maken.

PEC Zwolle-trainer John van 't Schip moest iets doen en voerde in de rust twee wissels door: Younes Namli werd verangen door Stanley Elbers, terwijl Sepp van den Berg plaatsmaakte voor Gianluca Scamacca. De thuisploeg begon vol goede intenties aan de tweede helft. Ruim tien minuten na rust haalde middenvelder Vito van Crooij hard uit, maar doelman Eduardo bracht knap redding.

Daarna hield Vitesse vrij eenvoudig stand. Spits Matavz was zelfs nog dicht bij een hattrick. Een kleine twintig minuten voor tijd zag hij een schot net naast gaan. Een kwartier voor tijd werd Matavz vervangen door Oussama Darfalou. In de slotfase bleef PEC wel zoeken naar de aansluitingstreffer, maar Eduardo stond enkele malen een treffer in de weg.

Door de overwinning staat Vitesse na vijf wedstrijden op acht punten. PEC Zwolle bevindt zich in de gevarenzone. Na vijf wedstrijden heeft de ploeg drie punten en staat het op de zestiende plek. Alleen NAC Breda en FC Groningen staan er nog beroerder voor.