Bayern blijft foutloos: Schalke 04 in Gelsenkirchen volledig weggespeeld

22-09-2018 20:24
16

Bayern München heeft een uitstekend weekend beleefd in de Bundesliga. Waar concurrenten als Borussia Dortmund punten verspeelden, won Der Rekordmeister zaterdagavond met 0-2 bij Schalke 04.

Arjen Robben was in de Champions League tegen Benfica midweeks nog basisspeler, maar begon nu op de bank. De Nederlander zag Bayern al na acht minuten op voorsprong komen. James Rodriguez kopte binnen uit een hoekschop. De Duitse kampioen was heer en meester in Gelsenkirchen, maar Robert Lewandowski en James verzuimden de score verder op te voeren. Ook David Alaba was dichtbij. Een snoeiharde vrije trap raakte de lat.

In de tweede helft ging Bayern rustig door met kansen missen tegen Schalke, dat volledig werd weggespeeld. James Rodriguez hoefde de bal alleen nog maar in het lege doel te tikken, maar schoot naast. De Colombiaan stond uiteindelijk alsnog aan de basis van de beslissende treffer. Hij kreeg een strafschop, nadat hij naar de grond was gewerkt. Lewandowski benutte het buitenkansje: 2-0. Schalke mocht blij zijn dat het daar bij bleef, aangezien Alaba opnieuw de lat raakte.

Bayern is na vier duels nog foutloos in de Bundesliga. Hertha BSC is op twee punten de naaste belager. Concurrent Dortmund kwam eerder op de dag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Hoffenheim en heeft al vier punten minder. Voor Schalke nemen de zorgen toe. De club staat nog met lege handen en is gedeeld hekkensluiter.