AZ gaat rouleren in bekerduel tegen Alcides: ten minste één basisdebutant

AZ gaat rouleren in bekerduel tegen Alcides: ten minste één basisdebutant

26-09-2018 16:52
12

AZ neemt het donderdag in de eerste ronde van de KNVB beker op tegen amateurclub Alcides. Voor coach John van den Brom geen reden dingen anders te doen dan normaal.

"We hebben ze gescout zoals we dat altijd doen", laat Van den Brom weten aan het clubkanaal van AZ. "We hebben wedstrijdbeelden van Alcides bekeken en hebben ze zaterdag live aan het werk gezien in het duel met Achilles 1894."

"Ze hebben grote jongens en spelen 4-4-2 in een ruit", weet de oefenmeester van AZ dan ook op te merken. "We moeten er vanuit gaan dat we donderdag veel de bal hebben en dat we in kleine ruimtes komen te voetballen. Dat gebeurt in de competitie ook wel eens, dus dat is alleen maar goed."

AZ moet het donderdag doen zonder de geblesseerde Teun Koopmeiners. "Met hem richten we ons op zondag", legt Van den Brom uit. "Na de botsing met Marco Bizot in de wedstrijd tegen FC Groningen had hij nog wat last. Daar nemen we geen risico mee. We hebben een grote selectie, dus ik ga wat wijzigingen aanbrengen. Ook om jongens die op de bank zitten wedstrijdritme op te laten doen, zodat ik weer meer opties heb voor de competitie." Dat gaat volgens Van den Brom ten minste één basisdebutant opleveren bij de ploeg uit Alkmaar: "Dorin Rotariu gaat spelen."