De Eredivisie-flops: drie spelers van 'rood' Willem II en slordig AZ

De Eredivisie-flops: drie spelers van 'rood' Willem II en slordig AZ

Gepubliceerd: maandag 1 oktober 2018 om 11:00ma 01-10-2018 om 11:00

In speelronde zeven van de Eredivisie viel met name het hoge aantal rode kaarten op. Diverse spelers die van het veld werden gestuurd, krijgen van ons een plekje in het wekelijkse flopelftal. Verder hadden drie spelers van AZ bepaald niet hun dag tegen PEC Zwolle. 

Eduardo (Vitesse)
Op bezoek in De Kuip ging de ervaren goalie niet vrijuit bij beide tegentreffers. Eduardo leidde met een rare ketser de corner in waaruit Eric Botteghin raak kopte. De winnende 2-1 van Robin van Persie was weliswaar fraai, maar waarom maakte de doelman dat rare stapje naar links? 

Ron Vlaar (AZ)
Net als veel andere spelers van AZ - zie verderop - had de weer volledige fitte Vlaar zondag zijn dag niet. Ron Beton schutterde bij de gelijkmaker van PEC in de eerste helft. Hij liet zich zomaar een bal afsnoepen. 


Diego Palacios (Willem II)
Niet slim natuurlijk, een cynisch applausje richting de arbitrage als je al een prent op zak hebt. Willem II-back Palacios kreeg op De Vijverberg een rode kaart en benadeelde daarmee zijn eigen ploeg. Met negen man - Atakan Akkaynak was óók al weggestuurd - werd het een mission impossible. 

Jonas Svensson (AZ)
De normaal zo betrouwbare Svensson gingen tegen PEC meerdere malen in de fout. In aanloop naar de 1-1 leverde de back de bal zómaar in, tot twee keer toe zelfs. 

Sherel Floranus (sc Heerenveen)
Heerenveen-back Floranus beleefde tegen ADO Den Haag een avond om heel snel te vergeten. Hij had het verschrikkelijk lastig met Sheraldo Becker. Telkens werd hij geklopt op snelheid en telkens wist Becker aan de aandacht van Floranus te ontsnappen. 

Damil Dankerlui (Willem II)
De slechtste man aan Tilburgse zijde tijdens het bezoek aan Doetinchem op zondag. Voor de pauze ging alles mis bij Dankerlui. Trainer Adrie Koster wisselde de falende back in de rust. 


Fredrik Midtsjø (AZ)
Normaal zo betrouwbaar, tegen PEC een offday. Met name in de tweede helft van de thuiswedstrijd tegen de Zwollenaren ging er bijna niets goed bij de Noorse controleur. 

Atakan Akkaynak (Willem II)
Benadeelde zijn eigen ploeg gigantisch door al in de twintigste minuut direct rood te krijgen. Het Duitse wonderkind, in de zomer met veel bombarie overgenomen van Bayer Leverkusen, ging smerig door op  het onderbeen van een tegenstander. De overtreding was dubbel en dwars rood waard. 


Thomas Bruns (Vitesse)
Nóg een speler die deze week een rode kaart kreeg. Bruns haalde zondagmiddag het einde van de wedstrijd niet tegen Feyenoord. Na een uur kreeg de middenvelder direct rood. Bruns speelde tot dat moment sowieso zeer matig. 

Jannik Pohl (FC Groningen)
De Deense aankoop is vooralsnog geen succes in het hoge Noorden. Ook tegen FC Utrecht (1-1) raakte Pohl weer geen pepernoot. Gaat hij de Groningse annalen in als miskoop of deelt hij momenteel gewoon in de algehele misère? 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws