De Ligt doet boekje open: 'Ajax heeft het ook allemaal een beetje afgehouden'

De Ligt doet boekje open: 'Ajax heeft het ook allemaal een beetje afgehouden'

04-10-2018 11:42
41

Matthijs de Ligt is blij dat hij nog steeds Ajacied is. In de zomer domineerde een mogelijke vertrek bij Ajax de headlines in binnen- en buitenland, maar geen enkele club werd volgens de negentienjarige verdediger concreet.

De Ligt werd veelvuldig in verband gebracht met onder meer FC Barcelona, Bayern München en Tottenham Hotspur. "Geloof me, ik heb een rustige zomer gehad. Nederland was er op het WK niet bij en rond mij is er ook weinig gebeurd. Dus ja...", vertelt hij aan ELF Voetbal.

Wel kreeg De Ligt alle verhalen mee. "Als het écht serieus was geweest, had ik dat ook gehoord. Het waren vooral geruchten, ongelooflijk veel geruchten. Er wordt zoveel over mij gezegd en geschreven, dat is echt niet meer bij te houden. Ik maak me er niet druk om. Wat de kranten schrijven is aan hen."

"Er zijn verschillende clubs geweest die mij wilden hebben. Maar goed, het is niet concreet geworden", benadrukt De Ligt. "En Ajax heeft het ook allemaal een beetje afgehouden. Dus uiteindelijk heb ik geen idee van wat ik had kunnen krijgen. Ik ben blij dat ik nu nog steeds Ajacied ben."