Waterreus: 'Een uitstekende keeper, maar natuurlijk nog geen PSV 1-materiaal'

Waterreus: 'Een uitstekende keeper, maar natuurlijk nog geen PSV 1-materiaal'

Gepubliceerd: maandag 8 oktober 2018 om 08:18ma 08-10-2018 om 08:18

Jeroen Zoet blijft ondanks zijn zwakke optreden tegen Internazionale een topkeeper en voorbeeldprof. Dat stelt Ronald Waterreus, die in de bres springt voor de PSV-doelman.

Waterreus vindt Zoet 'een vent met ballen'. 'Zoet staat er altijd. Op het veld én voor de camera's, ook wanneer hij door het ijs is gezakt. Een voorbeeld is hij daarmee voor al die weglopers die alleen hun succesverhaal willen vertellen. (...) De voorbeeldprof Zoet moeten we niet affikken na een offday. We moeten hem koesteren', schrijft de oud-keeper in De Limburger.

Volgend seizoen krijgt Zoet - mits hij blijft - concurrentie van Lars Unnerstall. 'Een uitstekende keeper voor VVV. Maar natuurlijk (nog) geen PSV 1-materiaal, hoe verdienstelijk hij afgelopen zaterdag ook speelde in het Philips Stadion. Want met alle respect: een handjevol wedstrijden voor Schalke op je naam hebben is echt wat anders dan vast selectielid zijn van het Nederlands elftal. En al voor het zesde seizoen op rij de onbetwiste eerste PSV-doelman.

Waterreus besluit: 'Misschien is het best goed, hoor, dat Zoet in Unnerstall straks een keeper achter zich krijgt die de druk wat opvoert. Best mogelijk dat het voor Jeroen nu net wat té comfortabel voelt in Eindhoven, waar hij altijd plek-zeker is. Maar laten we alsjeblieft een beetje redelijk zijn. Het feit dat PSV überhaupt Champions League speelt, is voor een groot deel te danken aan het uitstekende jaar dat Zoet beleefde.'

Poll

Wie is de betere keeper?

(1395 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws