Jans reageert op kritiek van Derksen: Die opmerking lees ik veel

Jans reageert op kritiek van Derksen: "Die opmerking lees ik veel"

Gepubliceerd: zondag 21 oktober 2018 om 11:55zo 21-10-2018 om 11:55

Johan Derksen zei onlangs dat Ron Jans de baan van technisch manager bij FC Groningen onderschat heeft en zijn netwerk misschien niet groot genoeg is. Laatstgenoemde heeft geen moeite met die uitspraak.

"Daar heb ik geen enkel probleem mee. Ik weet niet of ik het heb onderschat, maar ik merk wel dat het best een moeilijke baan is", vertelt Jans aan Veronica Inside. "Volgens mij kunnen andere technisch managers dat bevestigen. Of het tegenvalt? In veel dingen wel, maar ik neem gewoon de verantwoordelijkheid."

"Ik ben verantwoordelijk voor het samenstellen van de staf en de selectie. Dat doe je allemaal in overleg. Als dit het resultaat is, een zeventiende plek, dan is het logisch dat er kritiek op mij is. Ik ben ook kritisch op mezelf."

Jans weerlegt dat zijn netwerk te klein zou zijn. "Die opmerking lees ik veel. Ook van andere mensen. Mensen weten niet wat mijn netwerk is. We willen het echt niet als een excuus zien, maar Carlos Aalbers is naar AZ vertrokken (hoofd scouting, red.), we hebben te maken met ziekte binnen de scouting."

"Of het anders was geweest, weet ik niet, maar we zijn ook bezig om de scouting weer op poten te zetten. Daar ben ik positief over, maar dat kost tijd. Net als het creëren van een netwerk."

Poll

Gaat Groningen het redden?

(3973 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws