Witschge in technische staf Ajax: Dat is nu mijn belangrijkste taak

Witschge in technische staf Ajax: "Dat is nu mijn belangrijkste taak"

Gepubliceerd: zondag 21 oktober 2018 om 23:45zo 21-10-2018 om 23:45

De belangrijkste taak van Richard Witschge als techniektrainer is vertrouwen geven. Dat laat hij weten aan Het Parool. Witschge maakt sinds vorig seizoen deel uit van de technische staf van Ajax.

De oud-international (48) was als individueel trainer aan de jeugdopleiding van Ajax verbonden en voegde zich in januari bij Alfred Schreuder en Aron Winter als assistenten van hoofdtrainer Erik ten Hag. "Het naar oplossingen zoeken is minder geworden, omdat er minder op straat op wordt gespeeld", legt hij in een interview met Het Parool zijn taken uit.

"Ik probeer de jongens op dat gebied wat bij te brengen. Dat ze vooral ook blijven nadenken en niet in robotjes veranderen. Er moet een balans zijn tussen wat de trainer zegt en wat spelers zelf bedenken. Dat is te oefenen. Dat gebeurt ook bij Ajax. Dan is het van: bedenk het zelf maar even. Sommige jongens kunnen dat geweldig, anderen hebben daar meer moeite mee. Als ik dat zie, ga ik met ze praten. Vertrouwen geven. Dat is nu mijn belangrijkste taak."

Witschge, die bij onder Ajax en FC Barcelona speelde, merkt op De Toekomst dat spelers hem nog wel kennen als voetballer. "Van YouTube. En dan vooral van dat balletje hooghouden tegen Feyenoord, al is dat ook alweer 21 jaar geleden. Ze weten natuurlijk dat ik in Ajax 1 speelde en in het Nederlands elftal en bij Barcelona. Ze kijken daardoor toch net even anders naar je, denk ik."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws