'Als je Feyenoord-manager wordt en de beste keeper wil opstellen, is dat Vermeer'

'Als je Feyenoord-manager wordt en de beste keeper wil opstellen, is dat Vermeer'

22-10-2018 18:15
37

Kenneth Vermeer is bij Feyenoord tweede doelman, maar wordt in de populaire voetbalgame Football Manager hoger ingeschat dan eerste keus Justin Bijlow. Daar is volgens Jeroen Thijssen, hoofd research in Nederland, bewust voor gekozen.

"Justin Bijlow is dit seizoen natuurlijk eerste keeper bij Feyenoord", zegt Thijssen tegen Voetbal International. "Maar als ik eerlijk ben: ik heb hem tot nu toe geen dingen zien doen waarvan ik zeg: hij is een betere keeper dan Kenneth Vermeer. Bijlow heeft ten opzichte van FM 2018 wel een upgrade gekregen en Vermeer is iets minder goed dan vorige jaren, maar als je in de game manager van Feyenoord wordt en je wil objectief de beste keeper opstellen, dan kom je uit bij Vermeer."

Nicolai Jörgensen is de beste Feyenoorder in het spel. Robin van Persie heeft technisch exceptionele kwaliteiten, maar blijft fysiek achter. "Van Persie was wel een lastige", stelt Thijssen. "Hij kan heel bijzondere dingen doen, is in staat wedstrijden te beslissen. Tegelijkertijd is het ook iemand die regelmatig rust nodig heeft, met pijntjes kampt en binnen een week zeker geen dubbel programma kan afwerken. Dat hebben geprobeerd juist weer te geven."

Football Manager volgt de algemene inschatting dat er in Nederland geen sprake van een top-drie meer is. "In de game steken Ajax en PSV er duidelijk bovenuit. Feyenoord volgt op een afstandje. Daarna weer een tijdje niets, dan AZ. Dan weer een tijdje niets, dan Vitesse."