Wöber 'was teleurgesteld': 'Laten zien dat ik tot potentiële basisspelers behoor'

Wöber 'was teleurgesteld': 'Laten zien dat ik tot potentiële basisspelers behoor'

Gepubliceerd: dinsdag 23 oktober 2018 om 07:10di 23-10-2018 om 07:10

Maximilian Wöber werd door de buitenwacht al afgeschreven na de Eredivisie-topper tegen PSV, waarin hij ondanks een blessure van Matthijs de Ligt niet in actie kwam. De Oostenrijker erkent dat die beslissing van trainer Erik ten Hag hard aankwam.

"Ik was teleurgesteld. De trainer zei dat hij vertrouwen in me had. Maar ja: ook de hele Nederlandse pers benadrukte dat de trainer geen vertrouwen had in Max Wöber. Dat helpt dan niet", zegt Wöber in de Volkskrant. "Maar ik speelde goed tegen Bayern, dat was de juiste reactie. Ik heb de laatste weken laten zien dat ik tot die potentiële basisspelers behoor. Ik heb een paar goede stappen gezet."

Wöber kwam in 2017 over van Rapid Wien en paste zich aanvankelijk makkelijk aan in Amsterdam. Toen maakte de verdediger een cruciale fout tegen Vitesse. "Ik heb mezelf zoveel verweten. Het was de eerste grote fout in mijn profloopbaan. Ik wist niet goed hoe ik daarmee moest omgaan en heb mezelf te diep in een dal laten zakken. Ik gaf mezelf de schuld dat we zo'n belangrijke wedstrijd in de kampioensrace hadden verloren. Als jonge speler heb ik daarvan geleerd."

"Ik wilde niemand spreken. Want als je mensen spreekt, zeggen ze allemaal: ach, dat kan iedereen gebeuren, dat hoort erbij. Dat wilde ik helemaal niet horen", vervolgt Wöber. "Ik wilde er zelf uitkomen. Na een paar dagen ging het weer en keerde het plezier terug." 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws