Sparta trekt aan bel bij interesse in toptalent: 'Dan heeft Ajax de eerste keus'

Sparta trekt aan bel bij interesse in toptalent: 'Dan heeft Ajax de eerste keus'

25-10-2018 15:05
61

De jeugdopleidingen van Ajax en Sparta gaan elkaar 'versterken'. Dat betekent onder meer dat Sparta bij de Amsterdammers aan de bel trekt als een andere club interesse heeft in een Sparta-talent, zo legt technisch manager Henk van Stee uit.

Dat betekent niet dat Ajax de garantie heeft dat spelers dan ook naar Ajax komen. "Nee absoluut niet, maar Ajax gelooft in zichzelf. Wij zijn ze ook verder niks verplicht. Maar als wij toptalent hebben lopen en andere clubs zijn ook geïnteresseerd, dan zullen we aan de bel trekken naar Ajax toe. (...) Dan hebben zij de eerste keus, ook al heeft de speler alle recht om naar een andere club te gaan", legt Van Stee uit voor de camera van RTV Rijnmond.

Dat de Rotterdammers nu samen gaan werken met een Amsterdamse club maakt Van Stee niet uit. "Ik kijk naar het belang van Sparta en dit is prettig", stelt hij. "In het verre, verre verleden, is al vaak geprobeerd een FC Rotterdam te maken. (...) Dat is niet gelukt", aldus Van Stee. "Er zijn wel gesprekken gevoerd met zowel PSV als Feyenoord, maar wat ik heb begrepen van ons bestuur is dat dat niet tot het gewenste resultaat heeft geleid."