'Onrust bij Barcelona: Dembélé komt weer te laat en kan glansrol vergeten'

'Onrust bij Barcelona: Dembélé komt weer te laat en kan glansrol vergeten'

25-10-2018 17:58
20

Ousmane Dembélé heeft zichzelf een zéér slechte dienst bewezen. De aanvaller van FC Barcelona kwam woensdag te laat voor de Champions League-wedstrijd tegen Internazionale en speelde vervolgens geen minuut.

Dembélé meldde zich volgens Deportes Cuatro om 19.25 uur bij Barça. Dat was exact 25 minuten ná de afgesproken tijd. Zijn basisplaats werd vervolgens ingetrokken door trainer Ernesto Valverde, die de 21-jarige Fransman op de bank zette en geen minuut liet spelen. Hij zag vervolgens hoe vervanger Rafinha de openingstreffer maakte tegen Inter (2-0 zege).

De timing van Dembélé is extra ongelukkig, omdat El Clásico tussen Barcelona en Real Madrid zondag op het programma staat. Omdat Lionel Messi ontbreekt, was dat voor Dembélé een gouden kans om zijn waarde te bewijzen. De kans is nu klein dat hij gaat spelen.

Dat Dembélé het niet zo nauw neemt met de tijd, wist Gerard Piqué vorig seizoen bij het afscheid van Andrés Iniesta al te vertellen. De verdediger onthulde toen dat het team een WhatsApp-groep heeft. "We hebben de starturen van de trainingen erin gezet zodat Dembélé niet te laat zou komen. We zijn het inmiddels van hem gewend."

Dembélé kwam vorig jaar voor een basisbedrag van 115 miljoen euro over van Borussia Dortmund. Een onuitwisbare indruk kon hij - mede door blessures - nog niet maken. Wel maakte hij een wereldgoal in de Champions League tegen PSV en werd hij deze zomer wereldkampioen met Frankrijk.