Ten Hag: Hij moet nu zorgen dat hij weer aanhaakt bij de selectie

Ten Hag: "Hij moet nu zorgen dat hij weer aanhaakt bij de selectie"

26-10-2018 15:18
14

Ryan Gravenberch moet weer zien aan te haken bij de selectie van Ajax 1, concludeert Erik ten Hag. Na een sterke periode begeeft de zestienjarige middenvelder zich nu weer meer op de achtergrond.

"In de voorbereiding heeft hij bij de selectie gezeten en liet hij zijn talent en kwaliteit zien. Hij speelde heel volwassen en zat daarom al bij Ajax 1", zegt Ten Hag vrijdag op een persconferentie. "Hij moet nu zorgen dat hij weer aanhaakt bij de selectie. De selectie ontwikkelt zich met sprongen en hij moet daarin mee. Daar heeft hij ook het talent voor."

Onder meer tegen PSV mocht Gravenberch meedoen, al was het als invaller. Inmiddels is zijn laatste optreden in Ajax 1 alweer een tijdje geleden. "Ontwikkelingen van spelers gaan met ups en downs. In de voorbereiding zat hij in hele goede fase, maar in de zomer heeft hij geen vakantie gehad, dus hebben we hem op vakantie gestuurd. Toen hij daarvan terugkwam had hij een aantal weken wat moeite. Toen hij er klaar voor was was er ook ruimte op het middenveld, mede door blessures."

"Tegen Te Werve heeft hij goed gespeeld, al is dat natuurlijk geen echte graadmeter. Maar tijdens de voorbereiding in Duitsland en Engeland liet hij zich gelden: ik ben speler die ook dit jaar al in Ajax 1 kan spelen. Wanneer nieuwe kansen zich aandienen ligt aan hemzelf en aan de jongens die nu spelen. Als hij de kans krijgt, moet hij er staan", aldus Ten Hag.