Ziyech verkozen tot Speler van de Maand; zes Ajacieden in beste elftal van oktober

Ziyech verkozen tot Speler van de Maand; zes Ajacieden in beste elftal van oktober

02-11-2018 09:43
61

Hakim Ziyech is door de Eredivisie CV en FOX Sports uitgeroepen tot Eredivisie-speler van de Maand oktober. De Ajax-spelmaker houdt sc Heerenveen-spelers Michel Vlap en Sam Lammers achter zich op basis van de statistieken van Opta Sports.

Ziyech kreeg de bokaal donderdag uitgereikt door FOX Sports-verslaggever Hans Kraay jr. De aanvallende middenvelder scoorde in vier opeenvolgende competitieduels van Ajax, waaronder in alle drie de wedstrijden in oktober. Mede dankzij Ziyech wonnen de Amsterdammers van AZ, sc Heerenveen en Feyenoord.

Ziyech is de opvolger van Robin van Persie en Kristoffer Peterson, die respectievelijk in augustus en september uitgeroepen werden tot Speler van de Maand. Waar Vlap in de verkiezing als tweede eindigt, ontvangt de 21-jarige Heerenveen-middenvelder wel de prijs voor Talent van de Maand. Hij is met vier goals topscorer van de maand oktober.

Ajax is met zes spelers hofleverancier van het Elftal van de Maand. De ploeg van coach Erik ten Hag scoorde in oktober liefst twaalf keer en kreeg geen enkele tegentreffer.