Ajax lonkt naar grens van 60 miljoen euro: Dat is prachtig voor de club

Ajax lonkt naar grens van 60 miljoen euro: "Dat is prachtig voor de club"

05-11-2018 09:35
48

Het vizier van Klaas-Jan Huntelaar is na de zege op Willem II (2-0) gericht op Benfica. De Portugese topclub is woensdag de tegenstander van Ajax in Lissabon en drie punten betekent overwintering in de Champions League.

Een ticket voor achtste finale zorgt ervoor dat Ajax de grens van 60 miljoen euro aan Champions League-inkomsten al passeert. "Dat is prachtig voor de club", aldus Huntelaar tegenover het ANP. "Wij gaan natuurlijk ook voor het hoogst haalbare, al hebben we in de Europa League een betere kans om verder te komen. Maar daar kom je ook niet zo maar in de finale. En voor ons hoeft de Champions League na de achtste finale niet op te houden."

Huntelaar staat dit seizoen op tien doelpunten. Toch zit hij sinds enkele weken op de bank, omdat de weer fitte Kasper Dolberg de voorkeur krijgt. "Dat zag ik wel aankomen, dat was geen verrassing", stelt de 35-jarige spits, die tegen Willem II mocht invallen. Hij merkte dat sommige ploeggenoten al met hun hoofd bij Benfica zaten. "Dat is best frustrerend, want ik wil me dan laten zien. Wij moeten veel langer energie in onze duels stoppen. Ook voor het doelsaldo en onze fans."