Ten Hag grapt: We plaagden hem er weleens mee omdat hij niet scoorde

Ten Hag grapt: "We plaagden hem er weleens mee omdat hij niet scoorde"

05-11-2018 21:27
32

Kasper Dolberg is fit genoeg om te starten tegen Benfica. De spits viel zaterdag in het competitieduel met Willem ll uit met maagklachten, maar is op tijd hersteld. Trainer Erik Ten Hag laat dat weten aan Ajax TV.

"Hij moest er helaas af. Vandaag was hij weer op de training. Hij lijkt goed hersteld, dus hij gaat mee naar Lissabon", vertelt Ten Hag. Carel Eiting blijft achter in Amsterdam.

Dolberg was tegen Willem ll verantwoordelijk voor de 1-0. Ten Hag vindt dat de Deen goed bezig is. "Dit had hij ook nodig. Hij heeft wedstrijden nodig om die paar procent terug te vinden. Hij wordt van week tot week scherper. Dat is een goede constatering. Hij is heel vrolijk. Het is aan zijn lichaamstaal duidelijk te zien dat hij het naar zijn zin heeft, plezier uitstraalt, lacht en scoort. De goal die hij maakt was de scherpte."

Naast Dolberg stond ook Frenkie de Jong op het scorebord. Vorige week tegen Feyenoord was hij ook al trefzeker. "We plaagden hem er weleens mee omdat hij niet scoorde. Nu heeft hij twee wedstrijden op rij gescoord. Wat voor het hele team geldt, geldt ook voor hem. Je zult zien dat hij vaak in scoringspositie komt en de klasse heeft om te scoren."