Lof voor PSV na 'zure, wrede' avond in Londen: 'Verdiend, maar wel heel sneu'

07-11-2018 06:55
91

Wél de complimenten, maar geen punten. Een hoopgevend begin tegen Tottenham Hotspur eindigde dinsdagavond voor PSV in een 2-1 nederlaag én uitschakeling in de Champions League. De Nederlandse kranten spreken the day after vooral van een 'zuur' verlies op Wembley.

'PSV leek lang, heel lang, op weg naar een onvervalst Wonder van Wembley. Tegen Tottenham Hotspur (2-1) verdedigde het elftal van trainer Mark van Bommel voor wat het waard was, met alle mogelijke ledematen ook, maar duurde de Champions League-ontmoeting net een paar minuten te lang', concludeert De Telegraaf.

'Op de weliswaar aangetaste heilige grond van Wembley kende PSV lange tijd een avond uit duizenden. Een avond ook, dat de excellerende Jeroen Zoet een magneet in zijn handen leek te hebben. Vooral dankzij de PSV-doelman verdedigden de bezoekers liefst 76 minuten lang op ongelofelijke en curieuze wijze een vroege 1-0 voorsprong.'

Wreed
Het Algemeen Dagblad beschrijft in soortgelijke bewoordingen het wrange wedstrijdverloop. 'Wreed', kopt de krant. 'PSV was tijdens deze campagne in de Champions League nog op zoek naar die ene magische avond waarop alles goed zou vallen. En 77 minuten lang leek het daar nu van te gaan komen in een intense, wonderlijke wedstrijd op Wembley. Een vroege 0-1 voorsprong werd met man en macht en met een hoop geluk verdedigd.'

'Maar net toen Spurs en zijn 50.000 fans vreesden dat het écht niet meer ging lukken om de Eindhovense muur te slechten, was daar Harry Kane. De spits bracht toch nog de late 1-1 en 2-1 op het bord voor de Engelsen. (...) Dat was natuurlijk niet onverdiend. Maar het was wel sneu voor de hartstochtelijk strijdende ploeg van Mark van Bommel.'

Hoopvol
'Stunt PSV in de kiem gesmoord', luidt de titel van het wedstrijdverslag in de Volkskrant. 'Hoewel PSV feitelijk 150 van de 180 minuten de mindere was, toonde het toch smoel in Londen. Twee weken terug in Eindhoven werd PSV ronduit overklast, vond ook Van Bommel. Waar zijn spelers opgetogen waren over de koppeling aan Barcelona, Internazionale en Spurs daar had de PSV-coach, winnaar als hij is, liever wat minder zware opponenten.'

'PSV moest na rust ondanks een hoopvol begin steeds verder terug. Middenvelder Rosario en zelfs spits De Jong hielpen de defensie door schoten te blokken, maar de late dubbelslag van Kane leek onvermijdelijk. Alsnog klapten de meegereisde fans na afloop de handen stuk voor hun favorieten.'