Van Bommel: Moeten er niet te lang over zeuren. De beslissing neem ik en klaar

Van Bommel: "Moeten er niet te lang over zeuren. De beslissing neem ik en klaar"

10-11-2018 20:03
39

De reden dat Eríck Gutíerrez geen basisplaats heeft bij PSV is omdat hij moet wennen aan de manier van spelen van Mark van Bommel. De PSV-trainer zei dat voor De Graafschap - PSV tegen FOX Sports.

"Die jongen komt uit Mexico, is een totaal andere manier van voetballen gewend en moet wennen aan onze manier van spelen. Dat is niet makkelijk", zegt Van Bommel. "Waarom het zo lang duurt ondanks dat hij een WK gespeeld heeft? Omdat zij waarschijnlijk op een andere manier voetballen." 

"Het is heel moeilijk om het uit te leggen. Ik kan jullie ook niet alles vertellen. Ik probeer zo open mogelijk te zijn, maar soms kan dat gewoon niet. Het zijn dingen die ik met de spelers bespreek. Daar zijn we iedere dag mee bezig. Als jullie iedere dag op de training zijn, zul je ongeveer snappen wat ik bedoel. We moeten er niet te lang over zeuren. De beslissing neem ik en klaar."

Een van de spelers die veel vertrouwen krijgt van Van Bommel is Gastón Pereiro. "Je kijkt naar verschillende samenstellingen. Wie kan er goed tussen de linies verdedigen? Wie kan er vooruit verdedigen? Wie kan er op een moment de pass versturen? Wie heeft de snelheid naar voren? Hij is een van de spelers die op die plek kan spelen. Tot nu toe vind ik hem daar absoluut niet slecht spelen."